Yalnız Mesajı Göster

Limonlu Kuzu Eti

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Kuzu Eti



Gereçler:


1 kg kuzu eti ( kol tarafı)

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 orta boy soğan

1 diş sarmısak

1 yemek kaşığı tatlı kırmızıbiber

2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

3 yemek kaşığı limon suyu

Tuz-karabiber



Yapılışı:


1 Eti, iri kuşbaşı büyüklüğünde kestirin Isıtılmış iki kaşık yağın içine atarak kahverengi renge dönüşünceye dek karıştırarak kızartın Susuz kaynama tenceresine çıkartın


2 Kıyılmış soğan ve sarmısağı kalan yağın içinde hafif yumuşayana dek pişirin Biber, maydanoz, biraz tuz, karabiber ve limon suyu ekleyin Üzerini sıkıca kapatıp kısık ateşte 1 saat pişirin





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla