Konu
:
Limonlu Kuzu Eti
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Kuzu Eti
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Kuzu Eti
Gereçler:
1 kg kuzu eti ( kol tarafı)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 orta boy soğan
1 diş sarmısak
1 yemek kaşığı tatlı kırmızıbiber
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
3 yemek kaşığı limon suyu
Tuz-karabiber
Yapılışı:
1
Eti, iri kuşbaşı büyüklüğünde kestirin
Isıtılmış iki kaşık yağın içine atarak kahverengi renge dönüşünceye dek karıştırarak kızartın
Susuz kaynama tenceresine çıkartın
2
Kıyılmış soğan ve sarmısağı kalan yağın içinde hafif yumuşayana dek pişirin
Biber, maydanoz, biraz tuz, karabiber ve limon suyu ekleyin
Üzerini sıkıca kapatıp kısık ateşte 1 saat pişirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul