Konu
:
Dana Sote ( Limonlu)
Yalnız Mesajı Göster
Dana Sote ( Limonlu)
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dana Sote ( Limonlu)
Gereçler:
1 kg dana eti ( kol tarafı)
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı un
1/ 2 şişe sek beyaz şarap
1 yemek kaşığı domates ezmesi Tuz-karabiber
3 limon
3 yumurta sarısı
1/ 2 bardak taze krema
1/ 2 demet maydanoz
Yapılışı:
1
Eti, 5 cm büyüklüğünde küp biçiminde doğrayın
İnce dilimler halinde kestiğiniz soğanla birlikte eritilmiş yağın içine koyun
Etin ve soğanın renkleri dönünceye dek pişirin
2
Fazla yağını süzün, sonra da un, şarap, domates ezmesi, tuz ve karabiber katıp kısık ateşte pişmesini sağlayın
Ateşten almadan önce kıyılmış maydanoz serpin
3
Etleri sıcak bir servis kabına çıkartın
Kalan et suyuna 3 limon suyu ekleyip ağzı açık olarak 5 dakika kaynatın
Kremi azar azar sosa ekleyin
Ateşten indirdikten sonra da çırpılmış yumurta sarılarını karıştırarak yedirin
Sosu etlerin üzerine boşaltın
Bir limonun kabuğunu soyup küçük parçalara böldükten sonra etin üzerine serpiştirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul