Yalnız Mesajı Göster

Bif Stroganof (Mantarlı)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bif Stroganof (Mantarlı)



Gereçler:


750 gr sığır filetosundan biftek

1 tatlı kaşığı toz hardal

1 çay kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

4 orta boy soğan 250 gr mantar – 1/ 2 limon

4 yemek kaşığı bitkisel sıvıyağ

1 bardak taze krema

Tuz-karabiber



Yapılışı:


1 Küçük bir kasede toz hardal, şeker ve tuzu biraz suyla ezerek macun haline getirin

2 Mantarları dilimler halinde doğrayın ve üzerine limon sıkın Soğanları da ince ince kıyın 2 kaşık yağla birlikte çelik tencereye koyun ve kısık ateş üzerinde 20 dakika pişirin

3 Eti, yarım cm kalınlığında ve parmak uzunluğunda, şerit biçiminde kesin Teflon tavaya 1 kaşık yağ koyup ısıtın Önce etlerin yarısını sonra da bir kaşık yağ ekleyerek kalanını üçer dakika arayla arasıra tahta kaşıkla karıştırarak kızartın

4 Pişen etlerin içine soğanlı mantarı katın Yeterince tuz, biber ve hardal sosu koyup üzerine kapalı olarak kısık ateşte üç dakika pişirin

5 Etleri sıcak bir servis tabağına alın Tavada kalan sosa azar azar kremayı katın ve kaynama derecesine gelince de etlerle karıştırın Eti soğutmadan servis yapın






alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla