Konu
:
Bif Stroganof (Mantarlı)
Yalnız Mesajı Göster
Bif Stroganof (Mantarlı)
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bif Stroganof (Mantarlı)
Gereçler:
750 gr sığır filetosundan biftek
1 tatlı kaşığı toz hardal
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
4 orta boy soğan 250 gr mantar – 1/ 2 limon
4 yemek kaşığı bitkisel sıvıyağ
1 bardak taze krema
Tuz-karabiber
Yapılışı:
1
Küçük bir kasede toz hardal, şeker ve tuzu biraz suyla ezerek macun haline getirin
2
Mantarları dilimler halinde doğrayın ve üzerine limon sıkın
Soğanları da ince ince kıyın
2 kaşık yağla birlikte çelik tencereye koyun ve kısık ateş üzerinde 20 dakika pişirin
3
Eti, yarım cm kalınlığında ve parmak uzunluğunda, şerit biçiminde kesin
Teflon tavaya 1 kaşık yağ koyup ısıtın
Önce etlerin yarısını sonra da bir kaşık yağ ekleyerek kalanını üçer dakika arayla arasıra tahta kaşıkla karıştırarak kızartın
4
Pişen etlerin içine soğanlı mantarı katın
Yeterince tuz, biber ve hardal sosu koyup üzerine kapalı olarak kısık ateşte üç dakika pişirin
5
Etleri sıcak bir servis tabağına alın
Tavada kalan sosa azar azar kremayı katın ve kaynama derecesine gelince de etlerle karıştırın
Eti soğutmadan servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul