Konu
:
Püreli Kuzu
Yalnız Mesajı Göster
Püreli Kuzu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Püreli Kuzu
Püreli Kuzu Tarifi - Püreli Kuzu Nasıl Yapılır - Püreli Kuzu Malzemeleri
Malzeme Listesi
* 1,5 Kilogram Kuzu Eti (Kuşbaşı)
* Yarım Su Bardağı Un
* 3 Tatlı Kaşığı Galeta Unu
* 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
* 1 Adet Soğan (ince kıyılmış)
* 1 Su Bardağı Et Suyu
* 1,5 Yemek Kaşığı Salça
* 2 Adet Havuç (Dilimlenmiş)
* 1 Su Bardağı Bezelye (Dondurulmuş)
* 1 Yemek Kaşığı Taze Nane (Kıyılmış)
* 1 Tutam Tuz
* 1 Tutam Karabiber
* 1,5 Kilogram Patates
* 2 Yemek Kaşığı Margarin
* Yarım Su Bardağı Süt
* Yarım Tatlı Kaşığı Pul Biber
* 1 Tutam Tuz
Püreli Kuzu Nasıl Yapılır?
1
Ön hazırlık olarak 8 su bardağı kapasiteli cam bir fırın kabını sıvı yağ veya erimiş margarinle yağlayın
Etin yağlı ve sinirli kısımlarını ayırın
Yağlı bir kağıt üzerine un ve galeta ununu serpin
Etleri bu karışıma bulayın
2
Kalın altlı bir tencereye sıvı yağı kızdırıp etleri renkleri koyulaşana kadar pişirin
Bir kağıt üzerine çıkartıp yağını süzün
Yağa soğanı ekleyip pembeleştirin
Eti tekrar tencereye alın
Salça ve et suyunu ekleyin
Tuzunu ayarlayın
3
Kaynadıktan sonra altını kısın
45 dakika kapağı kapalı olarak pişirin
Havucu ekleyip 5 dakika daha pişirin
Fırını 180 derecede ısıtın
Ete bezelyeleri ilave edin
Karışım kaynayana ve suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin
Naneyi ve karabiberi ekleyip cam pişirme kabına dökün
4
Patatesleri haşlayın
Süt ve margarini ilave edin
Yumuşayıp püre kıvamı alıncaya kadar ezerek karıştırın
5
Etin üzerine ince bir tabaka halinde pürenin bir kısmını yayın
Geri kalan püreyi, yıldız uç takılmış bir krema sıkacağına doldurun
Etin üzerine dekoratif şekilde sıkın
6
Kırmızı biber serpip 25 dakika, patates hafifçe kızarana kadar fırınlayın
Dilerseniz peynir de serpiştirebilirsiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul