Konu
:
Acılı Biftek
Yalnız Mesajı Göster
Acılı Biftek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acılı Biftek
Acılı Biftek Nasıl Yapılır - Acılı Biftek Tarifi - Acılı Biftek Hakkında
Malzemeler
6 dilim biftek
Tuz, karabiber
4 çorba kaşığı sıvıyağ
250 gram çarliston biber
2 yaprak defne
Bir kutu mısır konservesi
Bir kase haşlanmış barbunya veya soya fasulyesi
3 çorba kaşığı acı biber sosu veya sulandırılmış biber salçası
Yapılışı
BİFTEKLERİ tuzlayıp üzerine karabiber serpin
Teflon tavayı iyice kızdırıp yağı ve ardından eti koyun
Yıkanmış ve kurulanmış çarliston biberlerini de bütün olarak ilave edin
Bir dakika kadar kızartıp diğer taraflarını da çevirin ve yine 1 dakika daha kızartın
Pişen eti ve biberleri tavadan çıkarıp bir tabağa aktarın
Tavanın içine defne yapraklarını, suyu süzülmüş mısır tanelerini ve fasulyeleri aktarın
Bunları da 2 dakika kadar kavurup tavanın kenarına itin
Ortasına eti ve biberleri oturtun
Üzerine 2 çorba kaşığı acılı biber sosunu gezdirip, tavanın kapağını kapatın
15 dakikakadar, arada bir hafifçe karıştırıp pişirin
Sonrasında eti, sebzelerle birlikte servis tabağına aktarın
Kalan acılı biber sosunu üzerine gezdirip servis yapın
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul