Konu
:
Güveçte Dana Eti
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Dana Eti
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Dana Eti
Güveçte Dana Eti Tarifi - Güveçte Dana Eti Nasıl Yapılır - Güveçte Dana Eti Malzemeleri
Malzeme Listesi
400 Gram Dana Eti
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber
300 Gram Arpa Şehriye
4 Yemek Kaşığı Tereyağı
3 Adet Domates (Orta boy)
1 Tutam Tuz
1 Su Bardağı Kaşar Peynir (Rendelenmiş)
Güveçte Dana Eti Nasıl Yapılır?
1
Fırını orta hararette ısıtın
Domatesleri soyup iri zar biçimi doğrayın
Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı eritin
Yağ kızınca eti ilave edin
Tuzu biberi serpip 20 dakika pişirin
Etleri kenara alıp bekletin
2
Tencerede 4 yemek kaşığı tereyağı eritip, domatesi ve tuzu koyup 10 dakika pişirin
Ateşten alın
3
Orta boy tencereyi yarıdan fazla suyla doldurup tuzunuda atıp kaynatın
Kaynadıktan sonra içine şehriyeleri atıp 10 dakika haşlayın
Şehriyeleri kevgire koyup üstüne sıcık su gezdirip süzülmeye bırakın
4
Şehriye süzülünce, domateslerin bulunduğu tencereye aktarın
İyice karıştırın
Kebabları bir cam kaba dizin
Üzerine domatesli arpa şehriyeyi koyup, peynir serpin ve fırında 10 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul