Konu: Kuzu Elbasan
Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Elbasan

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Elbasan



Kuzu Elbasan Tarifi - Kuzu Elbasan Nasıl Yapılır - Kuzu Elbasan Malzemeleri


Malzeme Listesi


900 Gram Kuzu Budu

1 Yemek Kaşığı Tereyağı

3 Adet Kuru Soğan (Orta boy)

6 Su Bardağı Su

1 Tatlı Kaşığı Tuz

1 Su Bardağı Un

2 Adet Yumurta Sarısı

500 Gram Yoğurt


Kuzu Elbasan Nasıl Yapılır?


1 Tencerede tereyağı eritip kuzu butlarını 3 dakika sote edin Üzerine, yemeklik doğranmış soğanı, 6 su bardağı su ve tuz ilave ettikten sonra ağır ateşte 1 saat pişirin


2 Yoğurdun içerisine 1 bardak unu döküp yumurta çırpma teli ile iyice karıştırın Ağır ateşte (varsa 2 bardak et suyu ilave edin) 10 dakika sürekli karıştırarak pişirin


3 Pişen yoğutlu un karışımını ateşten indirdikten sonra, içerisine iyice çırpılmış 2 adet yumurta sarısını azar azar dökerek yedirin


4 Pişen kuzu butlarını ısıya dayanıklı fırın kabına yerleştirin Üzerine yoğurtlu karışımı döküp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla