Konu
:
Kuzu Elbasan
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Elbasan
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Elbasan
Kuzu Elbasan Tarifi - Kuzu Elbasan Nasıl Yapılır - Kuzu Elbasan Malzemeleri
Malzeme Listesi
900 Gram Kuzu Budu
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
3 Adet Kuru Soğan (Orta boy)
6 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurta Sarısı
500 Gram Yoğurt
Kuzu Elbasan Nasıl Yapılır?
1
Tencerede tereyağı eritip kuzu butlarını 3 dakika sote edin
Üzerine, yemeklik doğranmış soğanı, 6 su bardağı su ve tuz ilave ettikten sonra ağır ateşte 1 saat pişirin
2
Yoğurdun içerisine 1 bardak unu döküp yumurta çırpma teli ile iyice karıştırın
Ağır ateşte (varsa 2 bardak et suyu ilave edin) 10 dakika sürekli karıştırarak pişirin
3
Pişen yoğutlu un karışımını ateşten indirdikten sonra, içerisine iyice çırpılmış 2 adet yumurta sarısını azar azar dökerek yedirin
4
Pişen kuzu butlarını ısıya dayanıklı fırın kabına yerleştirin
Üzerine yoğurtlu karışımı döküp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul