Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Külbastı 3

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Külbastı 3



Kuzu Külbastı Tarifi - Kuzu Külbastı Yapılışı - Kuzu Külbastı Nasıl Yapılır - Kuzu Külbastı Malzemeleri

Külbastılık etler, çoğunlukla kasaplardan hazırlanmış alınır, yahut etin but ve kaburga kemiklerinden ayrılır ve tahta mutfak tokmağıyla ince ve yassı parçalar haline getirilir Üzerlerine tuz, biber ve kimyon (baharat) ekilir Lezzet vermek için de biraz soğan suyu gezdirilir

Temiz ve yağlanmış ızgarada, arzuya göre az, orta ve tam olarak pişirilir Sahanlara veya tabaklara alınıp üstlerine bazıları fındık kadar nefis tereyağı koyarlar ve kokulu ve midevî kekik otu da ufalarlar

Alıntı Yaparak Cevapla