Konu
:
Patlıcan Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Güveç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Güveç
Patlıcan Güveç Tarifi - Patlıcan Güveç Nasıl Yapılır - Patlıcan Güveç Malzemeleri
Malzeme Listesi
1 Kilogram Patlıcan
4 Adet Domates (Orta Boy)
1 Baş Sarımsak
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Yarım Kilogram Dana Eti
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
2 Su Bardağı Su
Patlıcan Güveç Nasıl Yapılır?
1
Patlıcanları alacalı olarak soyun ve kalın kalın doğrayın
Geniş bir kaba doğranmış patlıcanları koyup üzerini geçecek kadar su ilave edin ve bir miktar tuz serpip acısının çıkması için yarım saat kadar tuzlu suda bekletin ve süzün
2
Geniş bir kaba doğranmış patlıcan ve kuşbaşı kesilmiş eti koyun
Üzerine, sarımsak, sıvı yağ, salça, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip iyice harmanlayın
3
Hazırladığınız karışımı güveç kabının içerisine yayın ve elinizle iyice bastırın
Üzerine kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri yayın
4
Güvece, 2 su bardağı su ilave ettikten sonra kısık ateşte veya arzuya göre 200 derece ısıdaki fırında etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul