Konu
:
Hanibana
Yalnız Mesajı Göster
Hanibana
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hanibana
Malzemeler:
1 kg köftelik kıyma
3 soğan
3 sivribiber
2 domates
2 havuç
2 patates
500 gr konserve bezelye
2 su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı domates salçası
Yarım çay kaşığı yenibahar
Tuz, karabiber, kimyon
Hazırlanışı:
* Soğanları soyup ikisini rendeleyin
Kıymaya soğan, yoğurt, karabiber, kimyon, yenibahar, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun
* Köfte harcını iki eşit parçaya ayırın
Ayırdığınız bir parça kıymayı 9 parçaya bölün
Her birini parmak kalınlığında ve 20 cm uzunluğunda yuvarlayıp iki ucunu birleştirin
Kalan köfte harcından fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın
* Patates ve havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın
Sıvıyağdan iki kaşık ayırıp kalanını bir tavada kızdırın
Patates ve havuçları kızartıp kâğıt havlu üzerine alın
Biberleri temizleyip kıyın ve aynı yağda hafif kızartın
Bezelyenin suyunu süzün
Bir kapta tüm sebzeleri harmanlayın
* Simit ve bilye şeklinde hazırladığınız köfteleri kızartın
Bir tepsiye simit şeklindeki köfteleri yerleştirin
Ortalarına küçük köfteleri paylaştırın
Sebzeleri ekleyin
* Kalan soğanı temizleyip küp şeklinde doğrayın
Ayırdığınız sıvıyağı bir tavada kızdırıp soğanı kavurun
Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
Suyu ilave edip sos kıvamına gelinceye kadar pişirin
Sosu tepsiye ekleyin
Domatesleri halka şeklinde kesip üzerine ilave edin
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul