Konu
:
Tas Kebabi
Yalnız Mesajı Göster
Tas Kebabi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tas Kebabi
MALZEMELER
1/2 kg ince kusbasi dogranmis dana eti
1 cay bardagi sivi yag
2-3 adet domates
Yarim corba kasigi dometes salcasi
3 dis sarimsak
1 orta boy sogan
1 cay kasigi kekik
1 cay kasigi karabiber
Yarim cay kasigi kirmizi biber
YAPILISI
Soganlari yemeklik sekilde dograyin, sarimsaklaridada ince sekilde
dograyin ya da presten gecirip yag koyulmus tencereye ilave edip
hafif pembelesinceye kadar karistirin
Daha sonra kusbasi dogranmis
etleride üzerine döküp karistirin
Etlerimiz hafif kavrulduktan
sonra dometes ile salcayi ilave edip en son olarak baharatlarida
ilave edip karistirin
Cok kisik ateste pisirmeye devam edin
etler suyunu biraktiginda tuzunuda ilave edip suyunu cekene
kadar pisirmeye devam edin
Yarim saat pisirme süresinden
sonra tas kebabi servise hazir hale geldi
Arzuya göre pilavi
kaseye koyup servis tabagina ters cevirmek süretiyle yaninada
tas kebabi ilave edilerek servis edilebilir
Püf noktasi
Bu tarz et yemeklerinden önce kusbasi yada
biftek gibi kirmizi etleri bir derin kaba koyup üzerine bir parmak
gecicek sekilde süt onun üzerine de bir bardakda maden suyu
(mineralwasser) ilave edip 2 saat kadar dinlenmeye birakin
Bu karimsim etleri yumusatarak icinde kalmis kani disari alir
yemekleriniz ve izgaralariniz daha lezzetli olur
deneyenlere afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul