Konu
:
Püreli Rosto
Yalnız Mesajı Göster
Püreli Rosto
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Püreli Rosto
MALZEMELER
1 kg
dana kontrfile
1/2 çay bardağı zeytin yağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı un
Tuz , karabiber
Püresi için;
5-6 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı süt
Tuz
yapılışı
Düdüklü tencerenin içine zeytin yağını koyun, soğanları küçük küçük doğrayın ve pembeleşinceye kadar kavurun
Salçayı ve unu ekleyin, birkaç dakika kavurun
Tuzu, kara biberi ekleyin
Dilimler halinde kesilmiş kontrafileleri düzgünce tencereye yerleştirin
2 su bardağı sıcak su ekleyin, kapağını kapatın ve havası çıktıktan sonra 45 dakika pişirin
Bu arada patatesleri yıkayın, soyun
Bir tencereye yerleştirin ve üzerini kapatacak şekilde süt ilave edin
Kısık ateşte patatesler iyice yumuşuncaya kadar pişirin
Sıcakken içine tereyağı, margarini ve tuzu ekleyin, iyice karıştırın
Pişen rostoların yanında servis tabağına koyun ve sıcakken servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul