Konu
:
Başamel Soslu Sebzeli Biftek
Yalnız Mesajı Göster
Başamel Soslu Sebzeli Biftek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Başamel Soslu Sebzeli Biftek
Biftek Nasıl Pişirilir - Biftek Tarifi - Biftek Yapılışı - Soslu Biftek - Sebzeli Biftek
Açıklama:
Etleri pişirirken tuz koymayın,aksi taktirde etler sert olur
Malzemeler
1 kg biftek
4 adet domates
10 adet sivri biber
1 çay kaşığı tuz
2 kaşık tereyağ
Başamel sos için:
2 kaşık un
2 bardak süt
4 kaşık tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı
Öncelikle biftekleri eğer varsa güveç tenceresinde kısık ateşte 90 dk
pişirin
Diğer taraftan biberleri ince ince doğrayın,domateslerin kabuklarını soyup onlarıda küp küp doğrayın
Bir tavaya 2 kaşık tereyağ koyun ve biberlerle domatesleri soteleyin tuzunu ilave edin ve altını kapatın
Başamel sosunuda hazırlayın
Biftekler pişince fırın borcam kabına biftekleri alın,üzerine domatesli biber sosunu koyun en üstünede başamel sosuda dökerek önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dk
pişirin,fırından çıkarmadan 5-10 dk
önce üzerine rendelenmiş kaşarları ilave edin
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul