Yalnız Mesajı Göster

Başamel Soslu Sebzeli Biftek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Başamel Soslu Sebzeli Biftek



Biftek Nasıl Pişirilir - Biftek Tarifi - Biftek Yapılışı - Soslu Biftek - Sebzeli Biftek





Açıklama:


Etleri pişirirken tuz koymayın,aksi taktirde etler sert olur

Malzemeler


1 kg biftek

4 adet domates

10 adet sivri biber

1 çay kaşığı tuz

2 kaşık tereyağ

Başamel sos için:


2 kaşık un

2 bardak süt

4 kaşık tereyağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı rendelenmiş kaşar

1 çay kaşığı karabiber


Yapılışı


Öncelikle biftekleri eğer varsa güveç tenceresinde kısık ateşte 90 dkpişirinDiğer taraftan biberleri ince ince doğrayın,domateslerin kabuklarını soyup onlarıda küp küp doğrayınBir tavaya 2 kaşık tereyağ koyun ve biberlerle domatesleri soteleyin tuzunu ilave edin ve altını kapatınBaşamel sosunuda hazırlayınBiftekler pişince fırın borcam kabına biftekleri alın,üzerine domatesli biber sosunu koyun en üstünede başamel sosuda dökerek önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dkpişirin,fırından çıkarmadan 5-10 dkönce üzerine rendelenmiş kaşarları ilave edinSıcak olarak servis yapınAfiyet olsun



alıntı




Alıntı Yaparak Cevapla