Konu: Kuzu Güveci
Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Güveci

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Güveci



kuzu güveci nasıl yapılır - kuzu eti nasıl pişirilirGereçler:


1 kg kuzu eti ( kol tarafı)

4 orta boy patates

3 orta boy domates

3-4 demet taze soğan ( 15 adet)

1 demet dere otu

1 adet büyücek soğan 2 adet defne yaprağı

1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

1/ 2 bardak su

Tuz-karabiber



Yapılışı:


1 Eti kuşbaşı doğrayıp yıkadıktan sonra bir güvece koyun


2 Kuru soğanı ince ince, taze soğanı ve patatesleri irice doğrayıpete katın Üzerine yarım daire biçiminde doğradığınız domatesleri yerleştirin Tuz, karabiber, defne yaprağı, ince kıyılmış dereotu, yağ ve suyu koyduktan sonra üzerini sıkıca kapatın


3 Orta ısılı fırında 2- 2,5 saat pişirin Üzerini açıp fırında hafifçe kızartın Güveci bir tabağa oturtup servis yapın






alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla