Konu
:
Kuzu Güveci
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Güveci
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Güveci
kuzu güveci nasıl yapılır - kuzu eti nasıl pişirilirGereçler:
1 kg kuzu eti ( kol tarafı)
4 orta boy patates
3 orta boy domates
3-4 demet taze soğan ( 15 adet)
1 demet dere otu
1 adet büyücek soğan 2 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1/ 2 bardak su
Tuz-karabiber
Yapılışı:
1
Eti kuşbaşı doğrayıp yıkadıktan sonra bir güvece koyun
2
Kuru soğanı ince ince, taze soğanı ve patatesleri irice doğrayıpete katın
Üzerine yarım daire biçiminde doğradığınız domatesleri yerleştirin
Tuz, karabiber, defne yaprağı, ince kıyılmış dereotu, yağ ve suyu koyduktan sonra üzerini sıkıca kapatın
3
Orta ısılı fırında 2- 2,5 saat pişirin
Üzerini açıp fırında hafifçe kızartın
Güveci bir tabağa oturtup servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul