Konu
:
Acı Soslu Kuzu Kuşbaşı
Yalnız Mesajı Göster
Acı Soslu Kuzu Kuşbaşı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acı Soslu Kuzu Kuşbaşı
Kuzu Kuşbaşı Yapılışı - Soslu Kuzu Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Acı Soslu Kuzu Kuşbaşı Malzemeleri
Malzemeler
* 1/2 kg Kuzu Eti (kuşbaşı)
* 2 çorba kaşığı Margarin
* 1 adet Sivri Biber
* 2 adet Domates
* 2 adet Soğan
* 1-2 diş Sarımsak
* Tuz
* Karabiber
* 1,5 su bardağı sıcak Su
* Beğendi İçin :
* 2 adet Patlıcan
* 2 çorba kaşığı Margarin
* 1 çay bardağı Süt
* 2 çorba kaşığı Un
* 1/2 çay bardağı rendelenmiş Kaşar Peyniri
* Tuz
*
* 2 Kisilik
* Mutfak: Belirsiz
Hazırlanışı
Margarini tencerede eritin
Kuşbaşı doğranmış etleri tencereye alın
Suyunu bırakıp çekene kadar pişirin
Üzerine küp doğranmış soğan ve domatesleri ekleyin
Sarımsakları ezip tencereye ekleyin
Acı biberin tohumlarını çıkartıp ince ince doğrayın ve tenceredeki yemeğe ilave edin
Üzerine sıcak suyu gezdirin
Tuz ve karabiberini ayarlayın
Tencerenin kapağını kapatın
Yemek kaynamaya başlayınca kısık ateşe alın
Etler yumuşayıncaya kadar 30-35 dakika kadar pişirin
Beğendi için patlıcanları ocak üzerinde közleyim Kabuklarını soyup çatalla ezin
Margarini bir tencerede eritin
Unu ekleyip sararana kadar kavurun
Patlıcan ve tuz ekleyip karıştırın
Devamlı karıştırarak sütü yavaş yavaş ekleyin
7-8 dakika pişirin
Peyniri ilave edip tencereyi ocaktan alın ve karıştırın
Beğendiyi servis tabağına yayın
Pişen eti beğendinin ortasma yerleştirip servis yapm
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul