Konu
:
Acı Soslu Kuzu Kuşbaşı
Yalnız Mesajı Göster
Acı Soslu Kuzu Kuşbaşı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acı Soslu Kuzu Kuşbaşı
Kuzu Kuşbaşı Yapılışı - Soslu Kuzu Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Acı Soslu Kuzu Kuşbaşı Malzemeleri
Malzemeler
* 4 dilim Sığır Filetosu (Her biri yaklaşık 150 gr
lık)
* 2 diş Sarımsak
* 100 gr
Yeşil Zeytin
* 1/2 Acı Kırmızı Biber
* 100 gr
Domates (çok küçük doğranmış)
* 1/2 su bardağı Kırmızı Şarap
* Zeytinyağı
* Tuz
* Süre: 20-40 Dk
* 4 Kisilik
* Mutfak: Belirsiz
Hazırlanışı
4 çorba kaşığı zeytinyağında sarmısağı öldürün, eti ekleyip, harlı ateş üstünde iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın
Sonra etleri çıkarın
Aynı yağa irice kıyılmış zeytinleri, domatesi ve ufalanmış acı kırmızı biberi koyun
Harlı ateşte 2 dk kadar pişirin
Şarabı katıp buharlaşmasını bekleyin
Eti yeniden tavaya koyun, zeytinlerin tuzunu göz önüne alarak biraz tuzlayın ve bir dakika kadar pişirin
Filetoları sıcak servis tabağına koyun
Üzerine bir miktar pişme suyundan ilave edin ve hemen servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul