Konu
:
Arpa Şehriyeli Kuzu Kızartma
Yalnız Mesajı Göster
Arpa Şehriyeli Kuzu Kızartma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arpa Şehriyeli Kuzu Kızartma
Arpa Şehriyeli Kuzu Kızartma Tarifi - Arpa Şehriyeli Kuzu Kızartma Nasıl Yapılır - Arpa Şehriyeli Kuzu Kızartma Malzemeleri
Arpa Şehriyeli Kuzu Kızartma
Malzemeler
1 kg kuzu eti (Parçalar halinde, kemikli doğranmış)
1/2 kg
arpa şehriye (1 paket)
150 gr, SANA yağı
1/2 kg domates
3 adet dolmalık biber
2 baş kuru soğan (ince kuşbaşı doğranmış)
1 çorba kaşığı tuz
100 gr
kaşar peyniri (rende)
5 su bardağı su
Hazırlanışı
Büyük bir tencere içerisine suyu koyup kaynatın, içerisine tuz ilave edip arpa şehriyeleri 10 dakika kaynatıp hafif soğuduktan sonra süzgeçten süzdürün
Diğer bir tencere içerisine kuzu etlerini koyup, doğranmış kuru soğan ile beraber 5 dakika orta hararetli ateşte çevirin
Domates ve dolmalık biberleri ilave edin
15 dakika sonra bir bardak su koyun, az tuz ile kaynamaya bırakın
Takriben 40 dakika kaynatıp pişmesini kontrol edin
Arpa şehriyeleri SANA ile tencerede sote edip, servis edeceğiniz kaba koyun; arpa şehriyelerinin ortasına kuzu etlerini yerleştirip, sosunu süzdürerek arpa şehriyelerinin üzerine gezdirin
Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip, 5 dakika fırına koyun ve sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul