Yalnız Mesajı Göster

Acılı Rozbif

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acılı Rozbif



Malzemeler:


250 gram biftek,

50 gram margarin,

250 gram çarliston biberi,

1 kâse haşlanmış fasulye,

1 kutu konserve mısır,

2 adet defneyaprağı,

4 çorba kaşığı acı biber sosu,

yeterince tuz ve pul biber



Hazırlanışı:


Bifteği tuzlayıp, biberleyin Tayayı iyice kızdırın İçine yağı koyup erittikten sonra eti koyun Yıkanmış ve kurulanmış çarliston biberlerini de koyarak kuvvetli ateşte kızartın


Bir dakika sonra eti de biberleri de çevirip bir iki dakika daha kızartın Eti tavadan çıkartın Suyu süzülmüş mısır, fasulye ve defneyapraklarını tavaya koyup, tuzlayın


2 dakika kavurup sebzeleri tavanın kenarlarına doğru itin Çıkarttığınız eti boşalan orta yere tekrar koyun 2 çorba kaşığı biber sosu ilave edip, tavanın kapağını kapatarak sebzeler kenarda et ortada olmak üzere 8-10 dakika daha hafif ateşte pişirin Arada bir çevirin


Eti tavadan çıkartarak dilimleyin Dilimleri sebzelerin üzerine koyup, üzerine kalan biber sosunu dökün ve isterseniz pul biber serperek servise sunun





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla