Yalnız Mesajı Göster

Adana Usulü Pırasa

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adana Usulü Pırasa



MALZEMELER


500 gr parça kuşbaşı et

1 kg pırasa

½ çay bardağı pirinç

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay bardağı sıvıyağ

1 adet limon

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI


Pırasaları bir tezgahta 1 santimlik halkalar şeklinde doğrayıp, yıkıyoruz Sonra bir tencereye sıvıyağ ve salçayı koyup, 1 dakika kadar kavurup, kuşbaşı etleri ilave ediyoruz Etimizi 10-12 dakika kadar soteliyoruz Yani biraz yumuşayana kadar pişiriyoruz Et suyunu çekince de halka halka doğradığımız pırasaları ekliyoruz Birlikte 5-6 dakika kavuruyoruz


Üzerine tuz ve karabiberini ekliyoruz ve 1 limonun suyunu sıkıyoruz Hemen haşlanmış nohutları da ilave ediyoruz Göz kararı, üzerine tam çıkacak kadar ama fazlası değil, sıcak su katıyoruz Pırasalar yumuşayınca pirinçleri ilave ediyoruz Pirinçler uzayıp, yumuşadığında yani ortalama 12-15 dakika sonra ocağın altını kapatıyoruz





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla