Konu
:
Alevli Biftek Dian
Yalnız Mesajı Göster
Alevli Biftek Dian
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alevli Biftek Dian
Alevli Biftek Dian(Fransa)
4 kişi için MALZEME :
8 adet bonfile (75 gr
tanesi)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış arpacık soğanı
1 tatlı kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı ince dilimlenmiş mantar
1 kahve fincanı taze krema
1/2 su bardağı sos krem
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI :
Tane karabiberi ezerek kırınız, bonfileleri kırılmış tane karabibere bulayıp tuzlayınız
Misafirin önünde flambe ocağını yakıp tavayı üzerine koyup kızdırınız
Tereyağını ilâve edip yağ yanmadan bonfileleri yanyana tavaya koyunuz
ikişer dakika alt ve üst kızartıp soğanı ilâve edip birer dakika alt üst pişirip bonfileleri tabağa çıkarınız
Tavaya mantarı ilâve edip iki dakika karıştırarak sote yapıp kremayı ve sos kremi ilâve edip ve iki üç dakika kaynattıktan sonra bonfileleri ve maydanozu ilâve ediniz
Bonfileleri sosa bulayarak karıştırıp ateşten alıp servis ediniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul