Konu
:
Yufkaya Sarılı Beşamel Soslu Et
Yalnız Mesajı Göster
Yufkaya Sarılı Beşamel Soslu Et
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufkaya Sarılı Beşamel Soslu Et
Malzemeler
4 adet yufka
400 gram kuşbaşı et
2 su bardağı su
2 adet soğan
2 diş sarımsak
Defne Yaprağı
Ihlamur yaprağı
tane karabiber
tuz
Beşamel sos için
1,5 su bardağı süt
50 gram margarin
2 çorba kaşığı un
Üstü için
50 gram rendelenmiş kaşar peynir
Hazırlanışı
Et bütün bahratlarla beraber 30 dakika düdüklü tencerede haşlanır
Un yağ ile kavrulur
Süt yavaş yavaş karışıma eklenir
Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir
Etler delikli bir kevgir yardımıyla süzülerek beşamel sosun içine aktarılır
Yufka tezgaha serilir
Kenarları ortaya doğru katlanılarak kare şekli elde edilir
Ortasına et-beşamel sos karışımı koyup kenarları kare şeklinde olacak şekilde katlıyoruz
Yağlanmış fırın tepsisine kat yerleri altta kalacak şekilde yerleştiriyoruz
Fırına vermeden önce üzerine haşlanan etin suyundan döküyoruz
Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar 15 dakika kadar pişiriyoruz
Yufkaların rengi dönünce üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpip, üstü kızarana kadar pişiriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul