Konu: Dana Rostosu
Yalnız Mesajı Göster

Dana Rostosu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Rostosu






Malzemeler


250 gram dana nuar


1 yemek kaşığı zeytinyağı


1 yemek kaşığı tereyağ


1 adet patates


1 adet soğan


1 adet domates


1 diş sarımsak


1 adet Defne Yaprağı


3-4 adet tane karabiber


2 yemek kaşığı


tuz



Hazırlanışı


Yağlar de iyice kızdırılır

Yıkanıp kurulanan nuar çevrilerek pembeleşenciye kadar çevrilerek kızartılır

Patates, soğan, sarımsak, defne yaprağı, karabiber ilave edilip soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar karıştırılarak pişirilir

Bu arada domates püre haline getirilip tencereye ilave edilir

Balsamik sirke ve tuz eklenir

Etin üzerini geçecek kadar su eklenir

Tencerenin kapağı kapatılıp yarım saat pişirilir

Et ve sebzeler na alınıp suyundan da konularak önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yarım saat daha pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla