Yalnız Mesajı Göster

Beşemal Salçalı Pirzola

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşemal Salçalı Pirzola



MALZEMELER :

1) 10 adet kuzu veya koyun pirzola
2) 2 kalık margarin
3) 3 kaşık un
4) 1,5 su bardağı süt
5) 2 yumurta
6) 1 çorba kaşığı rende kaşar peyniri
7) 1 su bardağı zeytinyağı veya ay çiçek yağı (Kızartma için)
8) Tuz ve karabiber

YAPILIŞI :

1 BEŞAMAL SALÇASI : Margarin ile un hafif pembe kavrulur Süt konarak koyu muhallebi gibi pişirilir Ilınınca yumurtalar kırılır Tuz ve rende kaşar peyniri karıştırılır
2 pirzolalara tuz ve karabiber serpilirYağda kızartılarak ,pişirilir Fazla yağı çekmesi içi kağıt üzerine çıkarılır
3 sonra pirzolaların iki tarafı, hazırlanan beşamal salçasına batırılıp yağda pembe olarak kızartılır
4 Saplara yaldız kağıt veya püskülü kağıt sarılıp süslenir

Not : Pirzolalar, beşamal salçası yerine şöyle kaplanabilir: 3-4 patates haşlanıp püre yapılır Buna 2-3 yumurta,1 kaşık rende kaşar, 2 kaşık un ,tuz, karabiber ilave edilip, karıştırılır

Alıntı Yaparak Cevapla