Konu
:
Beşemal Salçalı Pirzola
Yalnız Mesajı Göster
Beşemal Salçalı Pirzola
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beşemal Salçalı Pirzola
MALZEMELER :
1) 10 adet kuzu veya koyun pirzola
2) 2 kalık margarin
3) 3 kaşık un
4) 1,5 su bardağı süt
5) 2 yumurta
6) 1 çorba kaşığı rende kaşar peyniri
7) 1 su bardağı zeytinyağı veya ay çiçek yağı (Kızartma için)
8) Tuz ve karabiber
YAPILIŞI :
1
BEŞAMAL SALÇASI : Margarin ile un hafif pembe kavrulur
Süt konarak koyu muhallebi gibi pişirilir
Ilınınca yumurtalar kırılır
Tuz ve rende kaşar peyniri karıştırılır
2
pirzolalara tuz ve karabiber serpilir
Yağda kızartılarak ,pişirilir
Fazla yağı çekmesi içi kağıt üzerine çıkarılır
3
sonra pirzolaların iki tarafı, hazırlanan beşamal salçasına batırılıp yağda pembe olarak kızartılır
4
Saplara yaldız kağıt veya püskülü kağıt sarılıp süslenir
Not : Pirzolalar, beşamal salçası yerine şöyle kaplanabilir: 3-4 patates haşlanıp püre yapılır
Buna 2-3 yumurta,1 kaşık rende kaşar, 2 kaşık un ,tuz, karabiber ilave edilip, karıştırılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul