Konu
:
Patlıcanlı Kuzu Bifteği
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Kuzu Bifteği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Kuzu Bifteği
Malzemeler
4 patlıcan
600 gr kuzu bifteği
4 domates
1 soğan
2 diş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
Tuz, karabiber
Maydanoz
yapılışı:
Patlıcanları alacalı şekilde soyup 1,5 cm kalınlıkta ve uzun oval şeklinde dört dilim halinde kesin
Acısını Patlıcanları alacalı şekilde soyup 1,5 cm kalınlığında ve uzun oval şekilde dört dilim halinde kesin
Acısını almak için tuzlayıp 15 dakika bekletin
Diğer yanda soğanı ince ince doğrayın, domatesleri soyup tavla zarı şeklinde doğrayın
Maydanoz temizleyin ve ince ince kıyın
Kuzu bifteklerini dört parçaya kesip döverek inceltin
Soğanları iki çorba kaşığı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun
Domates parçalarını ekleyip 5-6 dakika pişirin
Tuz, karabiber, kekik ve ezilmiş sarmısağı ilave edip sıcakta bekletin
Patlıcanları bol suda yıkayıp iyice süzün
Kalan zeytinyağıyla, patlıcanları tavada kızartın ve üzerlerine tuz, karabiber serpin
Etleri tavada veya ızgarada kızartarak pişirin
Sıcak patlıcanları servis tabağına dizin
Üzerine domates ezmesi dökün ve etleri yerleştirin
En üste maydanoz serpip sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul