Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Et

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Et



Malzemeler

3 Çorba Kaşığı Margarin

1 Kg Yağsız Kuşbaşı Et

2 Adet Soğan

2 Diş Sarmısak

1 Çorba Kaşığı Köri

2 Adet Defne Yaprağı

1 Çubuk Tarçın

1,5 Su Bardağı Su

2 Su Bardağı Sıcak Su

100 gr Kuru Kayısı

150 grYağlı Yoğurt

2 Tatlı Kaşığı Nişasta

2 Adet Kırmızı Elma

2 Çorba Kaşığı Limon Suyu

3 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz

Tuz , Karabiber
Yapilisi


Öncelikle kayısıları 2 su bardağı sıcak suyla ıslatın ve 1 saat bekletin

2 çorba kaşığı margarini tencereye alınEtleri yağda kavurunTuz,karabiber ilave edinDaha sonra etleri tencereden çıkarın

Tencereye 1 çorba kaşığı margarin daha koyunSarmısak ve soğanı ince ince kıyıp yağda kavurunKöri,defne yaprağı,tarçını ekleyinEtler ile 1,5 su bardağı suyu da tencereye ekleyinKayısıları da tencereye alınKayısıların suyundan 1 su bardağını yoğurtla çırpıp,tencereye ekleyin20 dakika daha pişirin

Elmaları soymadan incecik dilimleyinLimon suyuyla nişastayı küçük bir kapta çırpıp,elmalarla birlikte tencereye ekleyin10 dakika daha pişirinTencereyi ocaktan alınÜzerine ince ince kıyılmış maydanoz serpip,servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla