Konu
:
Patlican Tava
Yalnız Mesajı Göster
Patlican Tava
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlican Tava
Malzemesi
yarım kg kuşbaşı et
1 kg patlıcan
4 domates
5 sivribiber
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı bibersalçası
2 kuru soğan
1 çay bardağı su
yarım çaybardağı sıvıyağ
tuz, pulbiber
yapılışı
1
Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğrayın ve tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletin
Soğanları piyazlık doğrayıp kuşbaşı etle ve bibersalçası ile beraber karıştırın
Süzüdüğünüz patlıcanları, küp küp doğranmış domatesleri ve biberleri, ince kıyılmış sarımsaklarıda ilave edip tekrar karıştırın
2
Patlıcanlı karışımı fırın tepsisine alıp üzerine yarım çaybardağı sıvıyağ, 1 çaybardağı suyu ve tuzu gezidirip 180 derece ayarlı fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin
Fırına verdikten sonra 15 dakikada bir yemeği karıştırıp kontrol edin
Pilav eşliğinde servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul