Yalnız Mesajı Göster

Şehriyeli Dana Güveç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şehriyeli Dana Güveç



dana güveci nasıl yapılır - şehriyeli güveç tarifi

Malzemeler


750 gr dana kuşbaşı

2 çay bardağı arpa şehriye

15 su bardağı su

4 çorba kaşığı sıvıyağ

3 domates

3 sivribiber

5-6 dal taze soğan

1 çay kaşığı tozşeker

Tuz, karabiber

Hazırlanışı

* Soğan ve domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın Biberleri iri iri doğrayın 2 çorba kaşığı sıvıyağı bir tencerede kızdırıp eti kavurun Soğan ve biberleri ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin


* Et suyunu çekince domates, tuz, biber, tozşeker ve üzerini örtecek kadar su ilave edip etler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin


* Bir tencerede kalan yağı ısıtın Şehriyeyi ekleyip kavurun 15 bardak su ve tuz ekleyip şehriye suyun yarısını çekene kadar kısık ateşte pişirin


* Şehriyeyi geniş tabanlı bir güvece alın Ortasına etli malzemeyi ekleyin Güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla