Yalnız Mesajı Göster

Kremali Kuzu Pirzolasi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremali Kuzu Pirzolasi



Malzeme :


1 kilo kuzu pirzolası,

3 kaşık sade yağ,

2 kaşık un,

2 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri,

3 yumurta,

100 gr galete tozu,

yarım kilo süt,

2 kaşık yağ,

yarım kilo patates,

tuz,

biber

Yapılışı:


1- Hazırlanmış pirzolaların kemikleri çıkarılır Üzerine vurularak yassıltılır

2- Tuzlanır, bir miktar yağda kızartılır, hepsi kızardıktan sonra bir tabağa çıkarılır

3- 50 gr tereyağı bir kapta eritilir

4- 50 gr un ilave edilir Hafif sarı renk alıncaya kadar kavrulur

5- Yarım litre süt yavaş yavaş ilave edilir, karıştırılarak pişirilir

6- Koyulaşınca ateşten indirilir, biraz tuz ve karebiber ilave edilir karıştırılır

7- Bu krem soğutulur Hazırlanmış olan pirzolaların bir tarafına bu kremden sürülür üzerine biraz rendelenmiş kaşar peyniri serpilir

8- Bıçakla peynirinin kremaya yapışması için üzerine bastırılır

9- İki bütün yumurta ve bir yumurta beyazı bir kapta vurulur, sonra krema sürülmüş kuzu pirzolaları yumurtaya batırılır sonra galeta tozuna bulanır, kızgın margarin yağında kızartılır

10- Patateslere gelince evvelâ orta ateşle güzelce haşlanır, sonra soyulur

11- Yarım santim kalınlığında yuvarlak parçalara kesilir, yıkanır

12- Kızgın sade yağında kızartılır Kızardıktan sonra üzerine tuz serpilir

13- Servis yapılırken servis tabağının üzerinin bir tarafına kızarmış pirzolalar diğer tarafına kizarmış patatesler sıralanır

Alıntı Yaparak Cevapla