06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremali Kuzu Pirzolasi
Malzeme :
1 kilo kuzu pirzolası,
3 kaşık sade yağ,
2 kaşık un,
2 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri,
3 yumurta,
100 gr galete tozu,
yarım kilo süt,
2 kaşık yağ,
yarım kilo patates,
tuz,
biber
Yapılışı:
1- Hazırlanmış pirzolaların kemikleri çıkarılır Üzerine vurularak yassıltılır
2- Tuzlanır, bir miktar yağda kızartılır, hepsi kızardıktan sonra bir tabağa çıkarılır
3- 50 gr tereyağı bir kapta eritilir
4- 50 gr un ilave edilir Hafif sarı renk alıncaya kadar kavrulur
5- Yarım litre süt yavaş yavaş ilave edilir, karıştırılarak pişirilir
6- Koyulaşınca ateşten indirilir, biraz tuz ve karebiber ilave edilir karıştırılır
7- Bu krem soğutulur Hazırlanmış olan pirzolaların bir tarafına bu kremden sürülür üzerine biraz rendelenmiş kaşar peyniri serpilir
8- Bıçakla peynirinin kremaya yapışması için üzerine bastırılır
9- İki bütün yumurta ve bir yumurta beyazı bir kapta vurulur, sonra krema sürülmüş kuzu pirzolaları yumurtaya batırılır sonra galeta tozuna bulanır, kızgın margarin yağında kızartılır
10- Patateslere gelince evvelâ orta ateşle güzelce haşlanır, sonra soyulur
11- Yarım santim kalınlığında yuvarlak parçalara kesilir, yıkanır
12- Kızgın sade yağında kızartılır Kızardıktan sonra üzerine tuz serpilir
13- Servis yapılırken servis tabağının üzerinin bir tarafına kızarmış pirzolalar diğer tarafına kizarmış patatesler sıralanır
|
|
|