Konu
:
Düğün Eti
Yalnız Mesajı Göster
Düğün Eti
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Düğün Eti
malzeme :
1 kilo koyun eti,
1/2 kilo domates veya 3/4 kahve fincanı domates salçası,
6 çorba kaşığı sadeyağ,
2 baş iri soğan,
2 kahve kaşığı kırmızı biber,
4 bardak su,
yeteri kadar tuz
Yapımı:
Sadeyağı bir tencerede kızdırdıktan sonra yumurta iriliğinde parçalara doğranmış kemikli et parçalarını içine atıp vakit vakit karıştırarak beş dakika kadar kızartmalı
Etler kızarınca bir kevgirle bunları süzerek kaptan alıp bir kenara koymalı
Etlerden boşalan tencereye bu defa ince ince doğranmış soğanı atmalı ve tahta kaşıkla karıştırarak kavurmalı
Soğanlar pembeleşince önceden kabuklan soyulup çekirdekleri çıkarmalı ve küçük parçalara doğranmış domatesleri katmalı
Domates yerine salça kullanacak olanlar salçayı bir kahve fincanı su veya et suyu içinde eritip soğana katmalı
Domates veya salçayı kattıktan sonra karıştırarak tenceredekileri beş dakika kadar pişirmeli
Bu sürenin sonunda tencereye kaynar suyla kırmızı biberi ve tuzu katmalı
Tenceredekiler kaynamaya başlayınca bir kenara bırakılmış et parçalarını bunların içine atmalı ve kabın ağzını örterek ortadan az bir ateşte yemeği iki -ikibuçuk saat kadar pişirmeli
Et ilik gibi bir hal alınca tenceredekileri servis tabağına aktarmalı ve genellikle yanında bir pilâv olduğu halde sıcak sıcak servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul