Yalnız Mesajı Göster

Mantar Soslu Bonfile

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantar Soslu Bonfile



Malzemeler


700 gr bonfile

200 gr mantar

2,5 çay bardağı krema

1 fincan beyaz şarap

1 çorba kaşığı sıvı yağ

1 soğan

Tuz, karabiber

tarifi


Bonfilenin fazla yağlarını ve sinirli kısımlarını temizledikten sonra sekiz eşit parçaya (kişi başına iki adet) kesip iyice inceltin Mantarları bol suyla iyice yıkadıktan sonra süzüp fındık büyüklüğünde parçalara doğrayın Soğanı soyup çok ince kıyın Etleri, tavada iyice kızdırdığınız sıvı yağa atarak kızartın Buradan başka bir kaba alıp ılık olarak kalmasını sağlayın Tavaya soğanları atıp pembeleşene kadar kavurun ve mantarları ilave edip bir dakika pişirin Ardından beyaz şarap ekleyin ve çektirin Son olarak kremayı ilave edip bir dakika kaynatın ve tuz, karabiber ilave edin Bonfileleri servis tabağına alın ve etrafına garnitür olarak soğanlı patates veya vişi usulü havuç vererek üzerine sos dökün Sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla