Konu
:
Mantar Soslu Bonfile
Yalnız Mesajı Göster
Mantar Soslu Bonfile
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantar Soslu Bonfile
Malzemeler
700 gr bonfile
200 gr mantar
2,5 çay bardağı krema
1 fincan beyaz şarap
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 soğan
Tuz, karabiber
tarifi
Bonfilenin fazla yağlarını ve sinirli kısımlarını temizledikten sonra sekiz eşit parçaya (kişi başına iki adet) kesip iyice inceltin
Mantarları bol suyla iyice yıkadıktan sonra süzüp fındık büyüklüğünde parçalara doğrayın
Soğanı soyup çok ince kıyın
Etleri, tavada iyice kızdırdığınız sıvı yağa atarak kızartın
Buradan başka bir kaba alıp ılık olarak kalmasını sağlayın
Tavaya soğanları atıp pembeleşene kadar kavurun ve mantarları ilave edip bir dakika pişirin
Ardından beyaz şarap ekleyin ve çektirin
Son olarak kremayı ilave edip bir dakika kaynatın ve tuz, karabiber ilave edin
Bonfileleri servis tabağına alın ve etrafına garnitür olarak soğanlı patates veya vişi usulü havuç vererek üzerine sos dökün
Sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul