Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Haşlama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Haşlama



Kuzu Haşlama Tarifi - Kuzu Haşlama Nasıl Yapılır - Kuzu Haşlama Malzemeleri


Malzeme Listesi


* 2 Parça Kuzu İncik

* 1 Adet Soğan

* 1 Adet Patates

* 1 Adet Havuç


Servis Yaparken

* 1 Adet Limon


Kuzu Haşlama Nasıl Yapılır?


1 Tencereyi kızdırarak yıkanıp suyu süzülmüş kuzu incikleri tencereye yerleştirin Etler önce suyunu salacaktır Suyunu çekene dek kısık ateşte hafif kavurun


2 Etler hafifçe kavrulduktan sonra bir yemek kaşığı kadar mısır ununu etlerin üzerine serpiştirip unla birlikte hafifçe kavurun


3 Etlerin üzerini iki üç parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin


4 Soğan, patates ve havuçları soyarak irice birkaç parçaya ayırarak tencereye ilave edin ve tencereye kaynadıktan sonra altını iyice kısarak tüm malzemeler iyice haşlanana dek pişirin


5 Servis yaparken yemeğin üzerine arzu ederseniz limon sıkın

Not:

Kuzu incik yerine haşlamalık kuzu eti de kullanabilirsiniz


Afiyet Olsun




Alıntı Yaparak Cevapla