Konu
:
Kuzu Haşlama
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Haşlama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Haşlama
Kuzu Haşlama Tarifi - Kuzu Haşlama Nasıl Yapılır - Kuzu Haşlama Malzemeleri
Malzeme Listesi
* 2 Parça Kuzu İncik
* 1 Adet Soğan
* 1 Adet Patates
* 1 Adet Havuç
Servis Yaparken
* 1 Adet Limon
Kuzu Haşlama Nasıl Yapılır?
1
Tencereyi kızdırarak yıkanıp suyu süzülmüş kuzu incikleri tencereye yerleştirin
Etler önce suyunu salacaktır
Suyunu çekene dek kısık ateşte hafif kavurun
2
Etler hafifçe kavrulduktan sonra bir yemek kaşığı kadar mısır ununu etlerin üzerine serpiştirip unla birlikte hafifçe kavurun
3
Etlerin üzerini iki üç parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin
4
Soğan, patates ve havuçları soyarak irice birkaç parçaya ayırarak tencereye ilave edin ve tencereye kaynadıktan sonra altını iyice kısarak tüm malzemeler iyice haşlanana dek pişirin
5
Servis yaparken yemeğin üzerine arzu ederseniz limon sıkın
Not:
Kuzu incik yerine haşlamalık kuzu eti de kullanabilirsiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul