Konu
:
Kavurmalı Arpa Şehriye Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Kavurmalı Arpa Şehriye Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kavurmalı Arpa Şehriye Pilavı
Kavurmalı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi - Kavurmalı Arpa Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır - Kavurmalı Arpa Şehriye Pilavı Malzemeleri
Malzeme Listesi (Kavurma İçin)
* 500 Gram Dana Eti (Kuşbaşı)
* 2 Su Bardağı Su
* 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
* 1 Çay Kaşığı Tuz
* 1 Çay Kaşığı Karabiber
Pilav İçin
* 1 Tatlı Kaşığı Tuz
* 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
* 2 Yemek Kaşığı Yer Elması
* 4,5 Su Bardağı Su
* 4 Su Bardağı Arpa Şehriye
Üzeri İçin (Arzu Edilirse)
* 3 Adet Defne Yaprağı
Kavurmalı Arpa Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır?
1
Dana etini yumuşak olması için özellikle sırt kısmından seçerek iri şekilde kuşbaşı olarak doğrayın
2
Öncelikle tencereyi kızdırarak etleri tencereye alın ve suyunu salmasını bekleyin
Ocağın altını kısarak etleri tahta bir kaşıkla karıştırın ve suyunu çekene dek kısık ateşte bir süre pişirin
3
Etlerin üzerine bir iki su bardağı sıcak su ilave edin ve etleri bu şekilde haşlamaya devam edin
Tencerenin üzerinde oluşan köpükleri de kaşıkla alın
4
Etler suyunu çekince de üzerlerine bir iki kaşık yağ gezdirerek kavurmaya devam edin ve iyice piştiklerinden emin olduktan sonra üzerine tuz, karabiber serperek tencerenin kapağını kapatarak demlenmeye bırakın
5
Diğer yandan pilav tenceresine tereyağı ve yanmaması için bir kaşık da sıvıyağı koyarak yağı hafif kızdırın ve arpa şehriyesini tavaya ilave ederek rengi hafif kahverengiye dönene dek sürekli karıştırarak kavurun
6
Üzerine sıcak suyu ilave ederek tuz serpiştirin, tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekene dek pişirin
7
Pilav da piştikten sonra tencerenin ortasında yer açın ve önceden kavurduğunuz etleri ortasına koyarak tencerenin üzerine iki üç adet defne yaprağı koyun 15 dakika kadar demlenmeye bırakın
8
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul