Konu
:
İzgara Kuzu Pirzola
Yalnız Mesajı Göster
İzgara Kuzu Pirzola
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İzgara Kuzu Pirzola
Izgara Kuzu Pirzola Tarifi - Izgara Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır - Izgara Kuzu Pirzola Malzemeleri
Malzemeler
• 12 adet kuzu pirzola
Naneli Bezelye Püresi Malzemeleri
• 4 yeşil soğan
• 25 gr
tereyağı
• 200 gr
donmuş bezelye
• 1 çay kaşığı taze doğranmış nane yaprağı
• 1 çorba kaşığı mascarpone peyniri
Kavrulmuş Patates Dilimleri Malzemeleri
• 2 adet büyük boy yıkanmış patates
• 4 çorba kaşığı zeytinyağı
• Taze öğütülmüş deniz tuzu
4 kişiliktir
Yapılışı
1
Fırını 200°C’ye kadar ısıtın
2
Bezelye püresini yapmak için yeşil soğanları ince ince doğrayın
Küçük bir tavada tereyağı içinde hafifçe yumuşatın
3
Bezelyeleri ve 200 ml su ekleyin
Bezelyeler iyice yumuşayana kadar 5 dakika kaynatın ve nane yapraklarını ekleyin
4
Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırı kullanarak tava içinde blendırdan geçirin
Mascarpone ekleyin ve çok yumuşak bir püre elde edinceye kadar tekrar blendırdan geçirin
5
Patatesleri elma dilimi şeklinde dilimleyin
Geniş bir fırın tepsisine dizip üstlerine zeytinyağı ve deniz tuzu serpin ve fırına verin
45 dakika veya kırmızı kahverengi bir renk alıncaya dek pişirin
Dilimleri kağıt havluda süzdürün
6
Pirzolalara tuz ve biber serpip dışı gevrek ortası yumuşak pembe bir hale gelene kadar her iki tarafını da ızgara edin
7
Naneli bezelye püresi ve kavrulmuş patates dilimleriyle servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul