Konu
:
Susamlı Bonfile
Yalnız Mesajı Göster
Susamlı Bonfile
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Susamlı Bonfile
Susamlı Bonfile Tarifi - Susamlı Bonfile Yapılışı - Susamlı Bonfile Nasıl Yapılır - Susamlı Bonfile Malzemeleri
İçindekiler:
600 gr Banvit Kırmızı Dana Bonfile (ince şerit kesilmiş)
300 ml kırmızı şarap
5 çorba kaşığı balsamik sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gr taze fasulye
1 adet orta boy havuç
(kibrit çöpü ebatlarında kesilmiş)
2 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı susam
Tarif:
• Kırmızı şaraba, 4 çorba kaşığı balsamik sirkeyi ekleyin ve hafifçe karıştırın
Kısık ateşte, sos yarı yarıya azalıp, hafif koyulaşıncaya kadar ısıtın ve ateşten alın
• Zeytinyağını vog tavada ısıtıp, etleri katın
Hızlı ateşte ve tavayı hafifçe sallayarak, etlerin rengi değişinceye kadar, yaklaşık 2 dak
pişirin
Taze fasulye ve havuçları ekleyip, 2 dak
daha pişirin
• Etlere kalan balsamik sirkeyi, soya sosu ve balı ekleyin
Hızlı ateşte ve hafifçe karıştırarak 2 dak
pişirin ve susam serpin
• Üzerlerine kırmızı şaraplı sos gezdirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul