Konu
:
Oktay Usta Güveç Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Oktay Usta Güveç Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Oktay Usta Güveç Tarifi
kuzu kuşbaşı güveci - kuzu güveçMalzemeler:
8 kişilik
5-6 adet patlıcan
2 adet kuru soğan
5-6 adet domates
1 kilogram kuzu kuşbaşı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 adet sivribiber
10 diş sarımsak
1,5 su bardağı kaynamış su
1 demet bütün maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı
karabiber
tuz
arzuya göre 1 çay kaşığı kimyon
Hazırlanışı:
1
Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suyun içine alın
Soğanları ince, ince yemeklik doğrayın
Güveç tenceresine yıkanmış ve et ile beraber ekleyin
Zeytinyağını ilave edip etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurun
2
Sırayla üslerine yemeklik doğranmış sivribiber, dörde bölünüp büyük doğranmış patlıcan, sarımsak, soyulup küp, küp doğranmış domates ve maydanoz demetini yayın
En son olarak tereyağını koyup tuz, karabiber ve kimyonu serpip kaynamış suyu üstüne gezdirin
3
Güveç tenceresinin ağzını yağlı kağıtla-kağıdın uçları tencerenin içine girecek biçimde- kapatın
Üstünü alimünyum folyoyla-uçlarını güvecin dış taraflarına kıvırıp- yine kapatın
Hiç karıştırmadan 40-45 dakika pişirin
(arada tencerenin kenarından bir kaşık yardımıyla suyunu çekip çekmediğine bakabilirsiniz
) Piştikten sonra maydanozu alıp güveci servis tabaklara servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul