Konu
:
Nohutlu Etli Papaz Yahnisi
Yalnız Mesajı Göster
Nohutlu Etli Papaz Yahnisi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nohutlu Etli Papaz Yahnisi
Nohutlu Etli Papaz Yahnisi Tarifi - Etli Papaz Yahnisi Nasıl Yapılır - Nohutlu Etli Papaz Yahnisi Malzemeleri
MALZEMELER
500 gr kuşbaşı süt danası eti
30 gr tereyağı
4 diş sarımsak
500 gr arpacık soğanı
1 tatlı kaşığı un
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 domates
15 gr domates salçası
dolmalık sarı ve kırmızıbiber
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
10 su bardağı sıcak su
(6 kişilik)
Sarımsakların kabuklarını soyup kıyın
Arpacık soğanların kabuklarını soyun
Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın ve doğrayın
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip zar şeklinde doğrayın
Haşlanmış nohut, domates, salça, biberler, tuz ve baharatı bir kasede harmanlayın
Tereyağını tencerede eritip kuşbaşı et ve sarımsakları ekleyin
Etler suyunu bırakıp çekinceye kadar orta ateşte kavurmaya devam edin
Soğanları ilave edip 5 dakika daha kavurun
Unu yemeğin içine serpip karıştırın
Kasedeki nohutlu karışım ve sıcak suyu tencerenin içine ekleyin
Tencerenin kapağını kapatın
Birkaç taşım kaynayınca ocağı kısın ve etler iyice yumuşayıp yemek kendi suyu ile kalıncaya kadar pişirin
Sıcak servis yapın
Afiye Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul