Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Haşlama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Haşlama



Kuzu Haşlama Tarifi - Kuzu Haşlama Nasıl Yapılır - Kuzu Haşlama Malzemeleri




Malzemeler


Yarım kg kemikli kuzu eti

2 havuç

3 patates

1 limon

Tuz,

karabiber


Kuzu Haşlama Tarifi:


Eti 5-6 su bardağı su ilavesiyle tencereye koyun Orta ısılı ateşte kaynamaya bırakın Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve yüzeyde biriken köpüğü bir kevgirle alıp atın Kabuğu kazınıp iri halkalar halinde doğranmış havucu ilave ederek kısık ateşte, et yumuşayıncaya kadar pişirin Kabuğunu sovup 4-5 parçaya ayırdığınız patatesi ve tuzunu ekleyin Patates yumuşayıncaya kadar pişirip üzerine limon suyu ve karabiber ekleyerek sıcak servis yapın Bu yemek suluca olur, bu nedenle su miktarını pişerken kontrol altında bulundurun; et pişerken suyu azalacak olursa sıcak su ekleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla