Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Terbiyeli Dana Bifteği Nasıl Pişirilir

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Terbiyeli Dana Bifteği Nasıl Pişirilir



Mantarlı Terbiyeli Dana Bifteği - Biftek Nasıl Yapılır - Mantarlı Biftek Tarifi
Malzemeler


600 Gr Dana Kuşbaşı

6 Adet Minik Soğan

1 Havuç

200 Gr Mantar

Bir Demet Kokulu Ot(Maydanoz,Kekik,Mercanköşk)

50 gr (6 Çorba Kaşığı) Un

90 gr (6 Çorba Kaşığı) Tereyağı

2 Yumurta Sarısı

1 Limon

Tuz , Karabiber


Tarifi


Et suyunu kaynatınKuşbaşı dana etini kazınarak temizlenmiş havucu ve kokulu ot demetini ekleyinEt suyu kaynayınca,altını kısıp 40 dakika kadar eti pişirinSoyulmuş soğanları ilave edin20 dakika daha pişirinTencereyi ateşten alınİyice yıkadığınız mantarları dilimleyinBir başka tavada 40 gr (2,5 çorba kaşığı) tereyağında yaklaşık 10 dakika sote edinSonra tuzunu,karabiberini serpin

Bir tencerede 50 gr (3,5 çorba kaşığı) tereyağını eritinUnu ekleyin ve sürekli karıştırarak yarım litre sıcak et suyunu ilave edinBu sosu,koyulaşana kadar karıştırmak suretiyle pişirin

Bu sosa yarım limon suyuyla karışmış yumurta sarılarını,tuz ve karabiberi ilave edinEti ve soğanları süzün,servis tabağına düzenleyinEt suyunda pişmiş havucu dilimleyip mantarları ekledikten sonra hepsinin üzerine hazırladığımız sosu dökün

Alıntı Yaparak Cevapla