Konu
:
Halayık Kıstırması
Yalnız Mesajı Göster
Halayık Kıstırması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Halayık Kıstırması
Halayık Kıstırması Tarifi - Halayık Kıstırması Nasıl Yapılır - Halayık Kıstırması Malzemeleri
Halayık Kıstırması Tarifi
Malzemeler
* 1 kilogram patlıcan
* 250 gram kıymadan yapılmış köfte harcı
* 5 adet domates
* 3 adet sivri biber
* 3 diş sarımsak
* Yarım su bardağı tahin
* 1 adet soğan
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Yarım demet maydanoz
Halayık kıstırması tarifi
Patlıcanlar alacalı soyulur
Tuzlu suda 15 dakika bekletilip yıkanır
Sıkılır
Yayvan bir tencereye dizilir
Diğer bir tencerede doğranmış soğan, domates, sivri biber ve sarımsak sotelenir
Patlıcanlar karnıyarık gibi ortası kesilip hazırlanan köfte harcıyla doldurulur
Üzerine domatesli harç dökülüp üzeri kağıtla kapatılır
180 derecedeki fırında yarım saat pişirilir
Üzerine yarım su bardağı tahin ve maydanoz gezdirilip servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul