Konu: Kapama
Yalnız Mesajı Göster

Kapama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kapama



Kapama Tarifi - Kapama Nasıl Yapılır - Kapama Malzemeleri




Kapama Tarifi



* 1 kilogram kuzu eti

* 3 demet taze soğan

* 1 adet kuru soğan

* 2 demet dereotu

* 3 adet yeşil salata veya 2 marul


Kapama tarifi


Eti parçalara ayırdıktan sonra yıkayıp tencereye koyun üzerine iri parçalar halinde kesilmiş salata, doğranmış taze ve kuru soğan, kıyılmış dereotu, biraz tuz ve bir fincan su ilave edin Böylece tencerenin kapağını kapatın ve hepsini birlikte 15 saat pişirin Süresi dolup piştikten sonra da bir tabağa alın ve servis yapın Ancak etin özellikle yağlı olmasına dikkat edin


Alıntı Yaparak Cevapla