Konu
:
Fırında Kabuklu Patates Eşliğinde Antrikot
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Kabuklu Patates Eşliğinde Antrikot
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Kabuklu Patates Eşliğinde Antrikot
patasteli antrikot nasıl yapılır
Malzemeler-
6 dilim antrikot
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı esmer şeker
3 yemek kaşığı zeytinyağ
3 diş ince kıyılmış sarımsak
3 yemek kaşığı soya sos
2 yemek kaşığı ketçap
1 çay kaşığı kimyon
Tuz-karabiber
1 çay bardağı sıcak su
4 -5 adet patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
İstenirse pul biber ve biberiye
Yapılışı-
Tavada sarımsaklar zeytinyağı ile çevrilir
Antrikotlar ilave edilerek 10 dakika çevirilerek kızarması sağlanır
Daha sonra soya sos-ketçap- şeker-mısır nişastası-kimyon-tuz-karabiber ve su ilave edilerek 5-6 dakika pişirilir
Patateslerin kabukları fırçalanarak iyice temizlenir
Kabukları ile beraber arzu edilen büyüklükte doğranır
Patatesler yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarılır
Patateslerin üzerlerine zeytinyağ tuz ve baharat serpilerek karıştırılır
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patatesler kızarana kadar pişirilir
Kızaran patatesler antrikot eşliğinde servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul