Yalnız Mesajı Göster

Fırında Kabuklu Patates Eşliğinde Antrikot

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Kabuklu Patates Eşliğinde Antrikot



patasteli antrikot nasıl yapılır

Malzemeler-

6 dilim antrikot

1 yemek kaşığı mısır nişastası

1 yemek kaşığı esmer şeker

3 yemek kaşığı zeytinyağ

3 diş ince kıyılmış sarımsak

3 yemek kaşığı soya sos

2 yemek kaşığı ketçap

1 çay kaşığı kimyon

Tuz-karabiber

1 çay bardağı sıcak su


4 -5 adet patates

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

İstenirse pul biber ve biberiye


Yapılışı-


Tavada sarımsaklar zeytinyağı ile çevrilir

Antrikotlar ilave edilerek 10 dakika çevirilerek kızarması sağlanır

Daha sonra soya sos-ketçap- şeker-mısır nişastası-kimyon-tuz-karabiber ve su ilave edilerek 5-6 dakika pişirilir


Patateslerin kabukları fırçalanarak iyice temizlenir

Kabukları ile beraber arzu edilen büyüklükte doğranır

Patatesler yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarılır

Patateslerin üzerlerine zeytinyağ tuz ve baharat serpilerek karıştırılır

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patatesler kızarana kadar pişirilir


Kızaran patatesler antrikot eşliğinde servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla