Yalnız Mesajı Göster

Ayvalı Ve Bamyalı Kuzu Tajin

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Ve Bamyalı Kuzu Tajin



Malzemeler:


1 kg parça kemiksiz kuzu eti

750 gr ayva

500 gr bamya

1 baş soğan

bir demet maydanoz

1 tutam safran

1 su bardağı sıvıyağ karabiber

tuz


Tarifi:


Soğanı ince ince kıyın Tencerede sıvıyağın yarısını kızdırıp içine soğanları etlerle birlikte atın ve birlikte 5-6 dakika kavurun Tuzunu, karabiberini ve bir parça suda erittiğiniz safranı ekleyin Birlikte tekrar birkaç kere çevirin Daha sonra etlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin Maydanozları yıkayıp ayıklayın Sapları ile birlikte ete ilave edip kaynamaya bırakın Ayvaları dörde bölüp temizleyin Her dilimi ikiye kesip kararmasın diye suya atın Etler iyice piştikten sonra, etleri bir tabağa alıp sıcak tutun

Tencerede etlerin piştiği suya ayvaları koyun ve 30 dakika kadar pişmeye bırakın Bamyaları temizleyip yıkayın Yarım su bardağı sıvıyağ ile tencereye koyun Tuz karabiber serpip, biraz su ilave ederek pişmeye bırakın Bamyalar pişince tencereyi bir kenara alın

Büyük bir servis tabağının kenarına sıcak tuttuğunuz etleri sıralayın Elin sosunda pişmiş ayvaları etlerin ortasına dizin Daha sonra da bamyaları tam ayvaların ortasına koyun Üzerine ayvaların piştiği et suyunu gezdirip sıcak sıcak servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla