Konu
:
Ayvalı Ve Bamyalı Kuzu Tajin
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Ve Bamyalı Kuzu Tajin
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Ve Bamyalı Kuzu Tajin
Malzemeler:
1 kg
parça kemiksiz kuzu eti
750 gr
ayva
500 gr
bamya
1 baş soğan
bir demet maydanoz
1 tutam safran
1 su bardağı sıvıyağ karabiber
tuz
Tarifi:
Soğanı ince ince kıyın
Tencerede sıvıyağın yarısını kızdırıp içine soğanları etlerle birlikte atın ve birlikte 5-6 dakika kavurun
Tuzunu, karabiberini ve bir parça suda erittiğiniz safranı ekleyin
Birlikte tekrar birkaç kere çevirin
Daha sonra etlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin
Maydanozları yıkayıp ayıklayın
Sapları ile birlikte ete ilave edip kaynamaya bırakın
Ayvaları dörde bölüp temizleyin
Her dilimi ikiye kesip kararmasın diye suya atın
Etler iyice piştikten sonra, etleri bir tabağa alıp sıcak tutun
Tencerede etlerin piştiği suya ayvaları koyun ve 30 dakika kadar pişmeye bırakın
Bamyaları temizleyip yıkayın
Yarım su bardağı sıvıyağ ile tencereye koyun
Tuz karabiber serpip, biraz su ilave ederek pişmeye bırakın
Bamyalar pişince tencereyi bir kenara alın
Büyük bir servis tabağının kenarına sıcak tuttuğunuz etleri sıralayın
Elin sosunda pişmiş ayvaları etlerin ortasına dizin
Daha sonra da bamyaları tam ayvaların ortasına koyun
Üzerine ayvaların piştiği et suyunu gezdirip sıcak sıcak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul