Konu
:
Şehriye Pilavlı Fırında Kuzu Kol
Yalnız Mesajı Göster
Şehriye Pilavlı Fırında Kuzu Kol
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şehriye Pilavlı Fırında Kuzu Kol
Şehriye Pilavlı Fırında Kuzu Kol - Şehriye Pilavlı Fırında Kuzu Kol Tarifi
Malzemeler :
1 adet kuzu kol
1 havuç
2 domates
1 soğan
2 defe yaprağı
1 tatlı k
tane karabiber
taze kekik
tuz
zeytinyağı
Şehriye Pilavı için:
1 paket şehriye
1 soğan
2 biber
1 domates
1 çorba k
domates salçası
tuz
etsuyu
Hazırlanışı :
İlk olarak eti bir taşım kaynatarak köpüklü suyunu dökün
ÜZerine tekrar temiz su koyarak yarı kıvamda pişene kadar kaynatın
Soğanı ve havucu iri iri doğrayarak fırın kabının altına yayın
Üzerine defne yaprağı, tane karabiberi ve taze kekiği ekledikten sonra haşladığınız kuzu kolu üzerine alın
En son domatesi de ekleyip biraz yağ gezdirin
180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin
Şehriye pilavı için, Pilav için ilk olarak minik doğranmış soğanı ve arpa şehriyeyi sıvıyağda kavurun
Kavrulunca üzerine sırasıyla biber, salça ve en son minik doğranmış domatesi ekleyip tuzunu ayarlayın
Et suyunu ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek kapağı kapalı kısık ateşte pişmeye bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul