Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Güveç Türlü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Güveç Türlü



tavuk güveci - tavuklu sebzeli güveç
Malzemeler:


350 g tavuk bonfile eti

2 adet kabak

1 adet orta boy patlıcan

250 g taze fasulye

1 adet orta boy patates

3 diş sarımsak

3 adet orta boy kuru soğan

3 adet sivri biber

3 adet domates

3 yemek kaşığı mısırözü yağı

2 çay bardağı su

Az miktar pul biber, karabiber, kimyon

Az miktar tuz

1 yemek kaşığı salça


Hazırlanışı:


Önce tüm sebzeler yıkanır ve patlıcanlar ile kabaklar alacalı şekilde soyularak kuşbaşı doğranır Patatesler de soyulduktan sonra kuşbaşı doğranır ve ardından kuru soğan ve sarımsaklar ince bir şekilde kıyılır Domates, biber ve kuşbaşı doğranmış tavuk etleri derince bir kaba konur Aynı kaba 3 yemek kaşığı Adese mısırözü yağı, baharatlar, tuz, 2 çay bardağı suda çırpılmış salça ve tüm sebzeler de eklendikten sonra kabın iyice karıştırılarak harmanlanır Elde edilen bu karışım fırın poşetine konur ve poşetin ağzı bağlanır Derin yayvan bir fırın tepsisine, yatık olarak konulup torbanın üst kısmına küçük bir delik açılarak 150 derecelik fırında tavuk pişene kadar pişirilir Pişen malzemeler torba açıldıktan sonra servis tabağına alınarak sıcak olarak servis yapılır




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla