Yalnız Mesajı Göster

Garnitürlü Biftek Nasıl Pişirilir

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Garnitürlü Biftek Nasıl Pişirilir



Garnitürlü Biftek - Biftek Nasıl Pişirilir - Biftek - Biftek Pişirme - Biftek Tarifi - Fırında Biftek - Et Yemekleri





MALZEME


• 1 yemek kaşığı margarin

• 4 adet biftek (kesilmiş, dövülmüş, karabiberlenmiş, altı üstü tuzlanmış)

• 2 adet domates (büyük boy, soyulmuş, ince kıyılmış)

• 2 diş ince kıyılmış sarmısak

• 1 çay kaşığı kekik

• 1 çay kaşığı tuz

• 5 kahve fincanı rende kaşar

Garnisi: Sebze sote tereyağlı pilav




YAPILIŞI


Biftekleri bir tavada kızdırdığımız margarinde alt üst pişirip bir tabağa alalım, aynı tavaya sarmısağı ilave edip iki dakika soîeledikten sonra domatesi, kekiği ve tuzu ekleyelim


Beş dakika daha soteleyip hazırladığımız bu harca bifteklerin üzerini tamamen kapatacak şekilde koyalım


Rende kaşarları da yayalım, 200°C ısıdaki fırında kaşarların üzeri nar gibi kızarıncaya dek pişirelim Garnitür eşliğinde sevise sunalım

Not:


Bu tür yemeklerde et ile sosu ayrı ayrı bekletip servisten hemen önce fırınlamalı ve fırından çıkarınca hemen servis etmeliyiz Beklettiğimiz takdirde arzu ettiğimiz lezzeti alamayız




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla