Konu
:
Garnitürlü Biftek Nasıl Pişirilir
Yalnız Mesajı Göster
Garnitürlü Biftek Nasıl Pişirilir
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Garnitürlü Biftek Nasıl Pişirilir
Garnitürlü Biftek - Biftek Nasıl Pişirilir - Biftek - Biftek Pişirme - Biftek Tarifi - Fırında Biftek - Et Yemekleri
MALZEME
• 1 yemek kaşığı margarin
• 4 adet biftek (kesilmiş, dövülmüş, karabiberlenmiş, altı üstü tuzlanmış)
• 2 adet domates (büyük boy, soyulmuş, ince kıyılmış)
• 2 diş ince kıyılmış sarmısak
• 1 çay kaşığı kekik
• 1 çay kaşığı tuz
• 5 kahve fincanı rende kaşar
Garnisi:
Sebze sote tereyağlı pilav
YAPILIŞI
Biftekleri bir tavada kızdırdığımız margarinde alt üst pişirip bir tabağa alalım, aynı tavaya sarmısağı ilave edip iki dakika soîeledikten sonra domatesi, kekiği ve tuzu ekleyelim
Beş dakika daha soteleyip hazırladığımız bu harca bifteklerin üzerini tamamen kapatacak şekilde koyalım
Rende kaşarları da yayalım, 200°C ısıdaki fırında kaşarların üzeri nar gibi kızarıncaya dek pişirelim
Garnitür eşliğinde sevise sunalım
Not:
Bu tür yemeklerde et ile sosu ayrı ayrı bekletip servisten hemen önce fırınlamalı ve fırından çıkarınca hemen servis etmeliyiz
Beklettiğimiz takdirde arzu ettiğimiz lezzeti alamayız
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul