Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Etli Bahar Türlüsü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Bahar Türlüsü



Kuzu etli bahar türlüsü







Kuzu etli bahar türlüsü

KAÇ KİŞİLİK: 6

HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk

PİŞME SÜRESİ: 35 dk

Malzemeler:



500 gr kuzu kuşbaşı


4 soğan


300 gr bezelye


300 gr bakla


2 enginar


5-6 kiraz domates


2 taze sarımsak


2 çorba kaşığı un


1'er çay kaşığı kekik, karabiber


1 defne yaprağı


2 çorba kaşığı margarin


1 su bardağı sıcak su


Tuz, karabiber


Hazırlanışı:

* Bezelyeyi ayıklayın Enginarları temizleyip iri iri doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin Baklayı temizleyip ortadan ikiye bölün ve limonlu sudaki enginarlara ekleyin Taze sarımsakları temizleyip kıyın Soğanları soyup küçük küçük doğrayın


* Margarini tencerede eritip soğan ve eti pembeleştirin Un, karabiber, kekik ve defne yaprağını ilave edip karıştırarak kavurun Bezelye ve baklayı ekleyin Üzerine sıcak suyu döküp kısık ateşte 20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin Enginar, sarımsak ve kiraz domatesleri ekleyip tuz serpin ve sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla