Konu
:
Patates Püreli Kuzu Eti
Yalnız Mesajı Göster
Patates Püreli Kuzu Eti
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patates Püreli Kuzu Eti
Malzemeler
* 2 çorba kaşığı margarin
* 1,5 kg patates
* Süslemek için:
* Tuz, Karabiber, Kıyılmış taze nane
* 1 su bardağı bezelye
* 1,5 kg kuşbaşı kuzu eti
* Yarım su bardağı un
* 3 tatlı kaşığı galeta
* 2 çorba kaşığı sıvı yağ
* 1 adet ince kıyılmış soğan
* 1 su bardağı et suyu
* 1,5 çorba kaşığı salça
* 2 adet dilimlenmiş havuç
* 1/4 su bardağı süt
* 1/4 tatlı kaşığı acı kırmızı biber,tuz
Hazırlanma Şekli
Yağlı kağıt üzerine un ve galeta ununu koyun Etleri bu karışıma bulayın
Kalın altı tencereye yağı dökün etleri kızmış yağa atın renkleri koyulaşıncaya kadar pişirin
Pişen etlerin yağları süzülsün diye havlu kağıt üzerine alın
Yağla soğanı kavurun kenara aldığınız etleri soğanın içine atın
Salçayi, et suyunu ve tuzu koyun kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 45 dakika kapağı kapalı olarak pişirin
Havucu ekleyip beş dakika daha pişirin
Bezelyeyi ilave edin
Suyu çekince kadar karıştırarak pişirin
Naneyi, karabiberi ekleyip yağlanmış cam fırın tepsisine koyun
Süslemek için:
Patatesleri haşlayın
Süt ve margarini ilave edin
Yumuşayıp püre kıvamı alınca kadar ezerek karıştırın bir kısmını etin üzerine serin, geri kalanınıda krema sıkacağına doldurun
Yıldız uç takılmış dekoratif şekilde etlerin üstüne sıkın
Kırmızı biber serpip on dakika önce 180 derecede ısıtığınız fırına 25 dakika patatesler hafif kızarana kadar fırınlayın
Dilerseniz peynir de serpiştirebilirsiniz
Afiyet Olsun!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul