Yalnız Mesajı Göster

Rumeli Güveci

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rumeli Güveci



Malzemeler


* 1 kg kuzu eti(yağlı kemikli parça)

* 500 gr pirinç

* Maydanoz

* 2 soğan

* Tuz karabiber kızmızı biber




Yapılışı


Eti, tuz ve su ilave ederek haslayin firin tepsisine, kucuk centilmis sogani, maydanozlari serpistiriniyice yikanmis pirinci soganin ustune doseyin, uzerini bir parmak gececek kadar et suyu ilave edinKirmizi biber, Karabiber serpistirin, en ustunede etleri siralayinİsterseniz en ustune dilimlere kesilmis kuyruk yaglari koyunTepsiye kullenmis sac kapatin, Üstune kor komurleri siralayin ve hafif ateste pisirin BU ESKİ BİR TARİFMİŞ GÜNÜMÜZDE FIRINDA DA HAZIRLANABİLİYORRUMELİLİ SOYDAŞLARIMIZIN BU YEMEĞİ GÖLLER YÖRESİ BÖLGESİNDE DE AYNI YOLLA HAZIRLANMAKTA

Alıntı Yaparak Cevapla