Konu
:
Rumeli Güveci
Yalnız Mesajı Göster
Rumeli Güveci
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rumeli Güveci
Malzemeler
* 1 kg kuzu eti(yağlı kemikli parça)
* 500 gr pirinç
* Maydanoz
* 2 soğan
* Tuz karabiber kızmızı biber
Yapılışı
Eti, tuz ve su ilave ederek haslayin
firin tepsisine, kucuk centilmis sogani, maydanozlari serpistirin
iyice yikanmis pirinci soganin ustune doseyin, uzerini bir parmak gececek kadar et suyu ilave edin
Kirmizi biber, Karabiber serpistirin, en ustunede etleri siralayin
İsterseniz en ustune dilimlere kesilmis kuyruk yaglari koyun
Tepsiye kullenmis sac kapatin, Üstune kor komurleri siralayin ve hafif ateste pisirin
BU ESKİ BİR TARİFMİŞ
GÜNÜMÜZDE FIRINDA DA HAZIRLANABİLİYOR
RUMELİLİ SOYDAŞLARIMIZIN BU YEMEĞİ GÖLLER YÖRESİ BÖLGESİNDE DE AYNI YOLLA HAZIRLANMAKTA
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul