06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nardanaşı
Nardanaşı Tarifi - Nardanaşı Yapılışı - Nardanaşı Nasıl Yapılır - Nardanaşı Malzemeleri

İçindekiler:
500 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma
2 adet soğan
225 gr bulgur (köftelik)
1 çorba kaşığı kuru reyhan
1 çorba kaşığı pul kırmızıbiber
7 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1200 ml su (kaynar)
200 ml nar ekşisi
Tuz, tane karabiber
(arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Tarif:
• Bir adet soğanı rendeleyin Soğan, kıyma, bulgur, reyhan, pul kırmızıbiberin yarısı, tuz ve karabiberi köfte hamuru oluncaya kadar iyice yoğurun İri fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın
• Kalan soğanı iri doğrayın
• Tereyağını ısıtıp, soğanı katın Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak soteleyin Karıştırmaya devam ederek kalan pul kırmızıbiber ve domates salçasını katıp, 1-2 dak daha ısıtın
• Suyu ekleyip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Karıştırarak nar ekşisi ve köfteleri ilave edip, yaklaşık 20-25 dak pişirin Sıcak servis yapın
|
|
|