Yalnız Mesajı Göster

Limon Soslu Dana Bonfile

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limon Soslu Dana Bonfile



Limon Soslu Dana Bonfile Tarifi - Limon Soslu Dana Bonfile Yapılışı - Limon Soslu Dana Bonfile Nasıl Yapılır - Limon Soslu Dana Bonfile Malzemeleri




İçindekiler:

4 adet Banvit Kırmızı Dana Bonfile

2 adet limon (kabukları rendelenmiş, suyu sıkılmış)

5 çorba kaşığı maydanoz

(ince kıyılmış)

80 ml zeytinyağı

2 çorba kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber

(arzu edilen miktarda)



Tarif:

• Limon suyu, limon kabuğu, 2 çorba kaşığı maydanoz ve 60 ml zeytinyağını iyice karıştırın Etlerin üzerine gezdirip, her taraflarını bulayın Üzerine streç örtüp, en az 1 saat dinlendirin

• Kalan zeytinyağının ısıtın Etleri marinattan süzerek çıkarıp, tavaya koyun ve hızlı ateşte, her iki yüzleri kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 3`er dak pişirin Bir tabağa alıp, üzerini kapatarak sıcak tutun

• Etlerden kalan marinata tereyağını ilave edip, kaynama noktasına kadar ısıtın Tuz, karabiber ve kalan maydanozu katıp, karıştırın Etleri ilave edin ve orta ateşte her iki yüzlerini 2`şer dak daha pişirin

• Etlerin üzerine tavadaki sosdan gezdirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla