06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limon Soslu Dana Bonfile
Limon Soslu Dana Bonfile Tarifi - Limon Soslu Dana Bonfile Yapılışı - Limon Soslu Dana Bonfile Nasıl Yapılır - Limon Soslu Dana Bonfile Malzemeleri

İçindekiler:
4 adet Banvit Kırmızı Dana Bonfile
2 adet limon (kabukları rendelenmiş, suyu sıkılmış)
5 çorba kaşığı maydanoz
(ince kıyılmış)
80 ml zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
(arzu edilen miktarda)
Tarif:
• Limon suyu, limon kabuğu, 2 çorba kaşığı maydanoz ve 60 ml zeytinyağını iyice karıştırın Etlerin üzerine gezdirip, her taraflarını bulayın Üzerine streç örtüp, en az 1 saat dinlendirin
• Kalan zeytinyağının ısıtın Etleri marinattan süzerek çıkarıp, tavaya koyun ve hızlı ateşte, her iki yüzleri kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 3`er dak pişirin Bir tabağa alıp, üzerini kapatarak sıcak tutun
• Etlerden kalan marinata tereyağını ilave edip, kaynama noktasına kadar ısıtın Tuz, karabiber ve kalan maydanozu katıp, karıştırın Etleri ilave edin ve orta ateşte her iki yüzlerini 2`şer dak daha pişirin
• Etlerin üzerine tavadaki sosdan gezdirerek servis yapın
|
|
|